Hvad er Traditionel Kaula Tantra Yoga?

hvad er tantra yogaTraditionel Tantra Yoga er også kaldt Kaula Yoga og det er en meditativ og afbalancerende form for yoga, der lærer hver en celle i din krop at meditere og slappe af.

Dette ældgamle yogasystem udspringer fra selve Rg. Vedaen (betragtes som en af de ældste bevarede tekster), og det balancerer dig indefra og ud, hvilket vil give dig ægte styrke både fysisk, mentalt og emotionelt.

Det er en praksis, der ikke kun fokuserer på hvilke muskler du bruger, eller hvor det strækker, og det handler ikke om fysisk at skulle præstere noget bestemt.

Traditionel Kaula Tantra Yoga undervises ud fra en tidsløs tilgang baseret på det subtile energisystem (prana eller chi), og fokuserer derfor ikke udelukkende på de fysiske aspekter.

For at balancere og optimere dit subtile system, er du nødt til i sandhed at slappe af. Ikke i den forstand bare at hvile, men at være i stand til at slappe af i alting du gør.

Dette er ikke en intellektuel proces, men noget du lærer ved at “træne” din underbevidsthed til at slappe af gennem en praksis, der har dette aspekt integreret. Når du virkelig slapper af, bliver dine systemer mere effektive og du bliver stærkere, dine hormoner balanceres, din krops struktur og holdning forbedres, og du balancerer dit overordnede helbred.

Asanas (yoga stillingerne) i traditionel tantra yoga er blide men stadig udfordrende, hvilket fører til en praksis ud over konkurrence og fysisk udseende, men ind i en meditativ oplevelse.

Du vil lære at følge din intuitive kropsfornemmelse og ikke fokusere på eksterne standarder og idealer – hverken i yogaen eller i din hverdag.

Med en regelmæssig yogapraksis, vil du integrere sindsro og en intuitiv bevidsthed ind i hverdagen, og du vil få et holistisk perspektiv på dig selv og dine omgivelser. Med det vil du reagere på en intelligent måde i stedet for at reagere ud fra stress, tidligere fejltagelser eller tidligere erfaringer.

Hvem kan deltage i Traditionel Kaula Tantra Yoga?

Alle kan deltage og vil have gavn af denne praksis – uanset din tidligere yogaerfaring, smidighed, vægt, højde, alder, køn eller alder (så længe du er 16 år eller ældre).

Hvis du er gravid er Traditionel Tantra Yoga dog ikke nødvendigvis anbefalet da yogaen arbejder med det subtile energisystem (prana) og ofte er det bedst ikke at lave praksis der involvere dette under en graviditet. Desuden er der flere stillinger hvor du skal ligge på maven.

Du kan se mere om vores hold, events og retreats i Traditionel Kaula Tantra Yoga her .

Hvad er Traditionel Tantra?

Kaula traditionen er unik, da den integrerer tantra og yoga. Tantra betyder essens og er en organisk videnskab, der ser livet fra et holistisk perspektiv. Det lærer dig at se realistisk på livet – se på hver en situation uden frygt, uden illusioner, uden mønstre, men virkelig se på livet, som det er.

Den moderne forståelse af tantra som noget der oftest kun handler om seksualitet er en moderne myte – det har intet at gøre med den traditionelle forståelse af tantra.

Traditionel tantra ignorerer eller undertrykker dog heller ikke seksualitet, da det inkluderer alle aspekter af livet og ser på livet fra et helstøbt perspektiv. Men det er ikke blot en række teknikker til at opnå sanselig nydelse, men en holistisk praksis og viden, der kan hjælpe dig til at udleve dit fulde potentiale og opnå sundhed, harmoni og frihed i alle aspekter af dit liv.

Herunder kan du høre lidt mere om den traditionelle tilgang til tantra fra Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha som vi hos Kaula Yoga DK har studeret hos gennem mange år: